COVID-19 WOD #12

1 april 2020 – Met de verlengde Coronamaatregelen blijven de deuren van (onder andere) de sportschool voorlopig nog tot 28 april gesloten. Wat ons in de periode daarna staat te wachten, is nog niet bekend. Laten we hopen dat het de goede kant op gaat en dat er gauw een vaccin tegen het Coronavirus beschikbaar komt.

In de WOD van vandaag even geen Tabata, maar een Yoga powered strength flow. Deze flow maakt onderdeel uit mijn The eXtreme Burpee Challenge programma. “eXtreme” laat al raden dat deze oefening uit de categorie ‘killing’ komt. Let dus vooral goed op je techniek en zorg ervoor dat je techniek niet afzwakt door de snelheid. Probeer deze flow 20 minuten achter elkaar uit te voeren.

Doe je mee!? Maak dan een foto of filmpje van jezelf terwijl je deze WOD uitvoert en plaats hem op Instagram. Vermeld hierbij de hashtag #COVID-19-WOD12.

Wat kun je in deze workout verwachten?

  • Benodigdheden: 2m² bewegingsruimte;
  • Oefeningen: ATTG (As To The Ground) squat, Downward facing dog, Cobra, Juming Cobra en Jump squat;
  • Aantal herhalingen: Probeer de hele flow gedurende 20 minuten zo veel en vooral zo soepel mogelijk uit te voeren.
Jumping Cobra
De Jumping Cobra: Een van de beruchte bewegingen uit de eXtreme Burpee Challenge. Zou Freek Vonk ook bekend zijn met deze slang?

Doe je mee!? Maak dan een foto of filmpje van jezelf terwijl je deze WOD uitvoert en plaats hem op Instagram. Vermeld hierbij de hashtag #COVID-19-WOD12.

Blijf fit & Stay safe!

Sebastiaan Vondenhoff

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top